HOROSKOP

PČELIN HOROSKOP NASLOVNICA - kopijaPČELIN HOROSKOP 2016. PRVA STRANICA KNJIGEARIES OVAN 2016TAURUS BIK PČELIN HOROSKOP 2016.GEMINI BLIZANCI PČELIN HOROSKOPCANCER RAK PČELIN HOROSKOPLEO LAV PČELIN HOROSKOPVIRGO DJEVICA PČELIN HOROSKOP 2016.LIBRA VAGA PČELIN HOROSKOP 2016.SCORPIO ŠKORPION PČELIN HOROSKOP 2016.SAGITTARIUS STRIJELAC PČELIN HOROSKOP 2016.CAPRICORN JARAC PČELIN HOROSKOPAQUARIUS VODENJAK PČELIN HOROSKOPPISCES RIBE PČELIN HOROSKOP

horoskop 1 ovan

OVAN (21. ožujka – 19. travnja)

Muškarci rođeni u ovom znaku su puni životne energije, elana, ambicija. Idealisti, najčešće intelektuaci, dobri govornici. Izrazito ponosni, strastveni i tvrdoglavi. Temperamentni i sujetni lako se uvrijede i brzo planu. Žene rođene pod znakom Ovna su poduzetne, nezavisne, samoinicijativne. Iako stroge i oštre na jeziku suosjećajne su i rado pomažu nevoljnicima.

Prva polovina 2015. godine svim rođenim u znaku Ovna donosi mnogo izazova na svim životnim područjima, pa će sva stvaralačka energija nakupljena tijekom zime dobiti prigodu pokazati se u svom najboljem izdanju već u proljeće. Otvoriti će vam se mnogo vrata, ostvariti mnogo kontakata, realizirati mnogo svojih ideja i osmisliti mnogo novih projekata. Druga polovina godine je rezervirana za još odgovornije zadatke i uspon u poslovnoj karijeri. Za usamljene ova godina znači prekretnicu u ljubavnom smislu, pa će mnogi napokon naći srodnu dušu. Osobe u braku imati će neke trzavice osjećajne naravi, ali prolaznog karaktera i bez posljedica za stabilnost veze.

Zdravlje će osobama rođenima u znaku Ovna pretežno biti dobro, osim u zimskim mjesecima zbog pada imuniteta i ljeti zbog sklonosti pretjeranom izlaganju suncu. Iz preventivnih razloga preporučujemo redovito korištenje pčelinjih proizvoda, prije svega meda, ali i matične mliječi jer poboljšava fizičku pokretljivost i intelektualnu snagu. Recept za podizanje imuniteta: 100 g oraha, 100 g badema, 200 g lanenih sjemenki, 50 g sjemenki koprive samljeti i pomiješati s 1 kg livadskog meda, te uzimati 3 – 4 puta dnevno po 1 čajnu žličicu. Ako rođenima u znaku Ovna ipak ove godina ne budu tekli „med i mlijeko“, slobodno mogu ta dva sredstva iskoristiti za slijedeći recept: u zdjelici pomiješati 4 žlice meda, 6 žlica bademova ulja, 2 žlice kakaa, pola šalice smeđeg šećera, 6 – 10 žlica vode, 6 – 10 kapi eteričnog ulja naranče za slatki medeni piling koji će revitalizirati preplanulu kožu.

HOROSKOP 2 BIK

BIK (20. travnja – 20. svibnja)

Muškarci rođeni pod znakom Bika su puni snage koje često ne mogu držati pod kontrolom, dinamični, izraženog natjecateljskog duha. Predvođeni isključivo vlastitim instinktima, prilično samouvjereni i egocentrični. Osjetljivi su na kritiku i lako ulaze u polemike i prepirke. Žene rođene pod ovim znakom snažne su i samostalne, nepokolebljivog karaktera, pune razumijevanja za druge, dobrodušne i požrtvovne.

Nova godina rođenima u znaku Bika donosi i nove prilike koje oni neće propustiti, pa će čitava godina biti ispunjena obavezama na radnom mjestu, ali i angažmanom u slobodnim aktivnostima. Mnogo rada donosi i veliku odgovornost, vremena za opuštanje neće biti previše, ali će zato plodovi tog truda biti više nego zadovoljavajući.  Oni koji su željni promjena, već prva polovina godine će ispuniti sva njihova očekivanja ukoliko budu uporni na putu prema uspjehu i na poslovnom i na ljubavnom planu. Kratkotrajni prekid emotivne sreće krajem tog razdoblja nije nešto što bi ih trebalo zabrinjavati, pogotovo one u braku.

Proljeće i ljeto 2015. godine bi moglo naškoditi zdravlju osoba rođenih pod znakom Bika. Mnogo rada ne znači samo mnogo truda, fizičkog i umnog, već i mnogo odricanja, stresova i nedovoljno odmora. Posljedice mogu biti upala grla i glasnica, a u tome opet može pomoći apiterapija:  antivirusna i anti upalna svojstva propolisa su odavno poznata, a klinička ispitivanja su i nepobitno dokazala da je put k ozdravljenju od raznih akutnih i kroničnih bolesti 2 do 3 puta kraći uz korištenje propolisa. Recept za izradu propolisne tinkture: 100 g očišćenog i usitnjenog propolisa staviti u staklenku s 200 ml 96 %-tnog alkohola, svaki dan protresti 14 dana, nakon toga filtrirati.

HOROSKOP 3 BLIZANCI

BLIZANCI (21. svibnja – 20. lipnja)

Muškarci rođeni u ovom znaku su plemenite duše i istraživačkog duha, pa gdje god se našli šire oko sebe pozitivnu energiju. Kao veliki dobročinitelji pomažu kad god za to ima priliku, makar savjetom ili lijepom rječju. Žene rođene u znaku Blizanci svom ljepotom duha i svestranošću osvajaju sve u svojoj okolini. Ljubav prema ljudima osjeti se u svakoj njihovoj gesti i aktivnosti.

Osobe rođene u ovom znaku u prvoj polovini 2015. godine čekaju mnogi problemi i tegobe, ali ih to neće pokolebati, već im dati novu snagu  za naprijed. Za uspjeh je ponekad potrebno i malo sreće, a ona će ih pratiti ukoliko je prate mudrost i hrabrost. Urođenu brzopletost valja što prije zamijeniti sa strpljenjem i smirenošću u odnosu na nadređene. I onima u bračnoj luci će se malo zaljuljati brod, ali bez brige neće doći do potonuća, jer je prava i iskrena ljubav jača od svih nevolja.

Zdravlje osoba rođenih u znaku Blizanci će u 2015. godini imati mnogo oscilacija zbog nervoze koju donose stresne situacije na poslu i u obitelji. Zato je nužno regulirati prehranu i više vremena provoditi u prirodi na svježem zraku, pa zato preporučujemo bavljenje pčelarstvom i svakodnevno korištenje pčelinjih proizvoda od meda do matične mliječi. Nervozu će smiriti napitak bijelog vina i meda s malo valerijane, kamilice i ružmarina, a kao preventivu za stres preporučuje 1 žlicu meda, 1 žlicu cvjetnog praha i 1 čašu voćnog soka s matičnom mliječi ili 20 kapi propolisa.

HOROSKOP 4 RAK

RAK (21. lipnja – 22. srpnja)  

Muškarci rođeni u znaku Raka su veliki borci za pravdu i istinu, pa je njihov život pun neugodnosti, revolta i gorčine. Pošto ne pristaju na kompromise, njihova su očekivanja često nerealna, pa im je utoliko sentimentalni život nepotrebno opterećen razočaranjima. Žene rođene pod ovim znakom velik dio života provedu u maštanju i snovima od kojih na kraju nažalost ne bude ništa. Ali snagu za dalje im daje vjera u bolju budućnost, obitelj i prijatelji, pa bez obzira na sve prepreke za koje su često i sami krivi prenose svoje nade na potomke za koje se bore svim svojim bićem do kraja života.

Ova će godina rođenima u znaku Raka biti veoma plodonosna, ali se ništa od toga neće desiti bez ulaganja dodatnog napora. Treba širom otvoriti oči, uočiti priliku za napredak prije drugih, čvrsto je zgrabiti i uspjeh je zajamčen. Oni najambiciozniji će biti i nagrađeni visokim primanjima, no to ne znači da će u poslu naći konačno ispunjenje. Ovakva turbolentna događaja donijet će i zdravstvene tegobe, pa će vrlo brzo shvatiti da treba malo „stati na loptu“ i više se posvetiti svom tijelu koje će biti na rubu preopterećenosti i iscrpljenosti. Zato preporučujemo preventivno korištenje cvjetnog praha jer pelud smiruje preopterećeni živčani sustav,  popravlja cirkulaciju i ima biostimulativni regenerativni učinak na jetru, pa je stoga djelotvoran kod iscrpljenosti, dakle ublažava posljedice stresa i daje snagu za daljnje napore.

HOROSKOP 5 LAV

LAV (23. srpnja – 22. kolovoza)

Muškarci rođeni u znaku Lava  su pravi realisti i praktičari, mudri i plemeniti, rođeni da budu vođe. Njihov je imperativ uvijek pobijediti bez obzira na cijenu koštanja te bitke, a sredina to baš i ne prihvaća rado, jer iziskuje dodatni napor i žrtvu na koje oni nisu spremni. U ljubavi su skloni avanturama, jer vole slobodu, a u braku inzistiraju na vjernosti partnera. Žene rođene u ovom znaku su komunikativne, otvorene i zbog  optimizma kojim zrače okružene s mnogo prijatelja.

U prvoj polovini godine osobe rođene pod znakom Lava će pratiti snažan vjetar u leđa od strane kolega na poslu i nadređenih, pa će uz relativno malo truda druga polovina godine donijeti i srazmjerne rezultate u vidu popravka financijske situacije. No sreća i blagostanje znaju i pobjeći od dobitnika ukoliko on podcjeni one koji su mu pružili poticaj i pomogli mu na putu k uspjehu. Zato ne smiju biti sebični i nezahvalni, već moraju i sami pomoći drugima koliko god znaju i umiju. Oni u braku ove će godine uživati u čarima stabilne veze, a onim slobodnima bi se mogla desiti ljubav života.

Zdravlje u 2015. godini osobama rođenim pod znakom Lava će više-manje biti stabilno, ali će povremeno osjećati  posljedice dugotrajnog zanemarivanja. Umjerena tjelesna aktivnost nikog nikad nije ubila i može samo goditi, pa bi Lavovi trebali redovitije vježbati i skinuti višak kilograma nakupljen u prošloj godini. Zato preporučujemo svako jutro, pol sata prije doručka na prazan želudac i navečer prije spavanja uzeti 2 žlice meda i 1 žličicu cimeta u prahu prokuhanog u 1 šalici vode. Uz ovaj napitak masnoće se više neće nakupljati, a uskoro će se i tjelesna težina smanjiti.

horoskop 6 djevica

DJEVICA (23. kolovoza – 22. rujna)  

Muškarci rođeni u ovom znaku su inteligentni i poduzetni, vrsni analitičari svih zbivanja u svom interesnom području i izuzetno dobri poznavatelji ljudske prirode što im uvelike pomaže u napredovanju na poslu. Oprezni i umjereni ne uveličavaju svoj uspjeh niti podcjenjuju tuđi neuspjeh, već pružaju primjer drugima koji žele nešto naučiti od njih. Žene rođene u znaku Djevice su uredne i disciplinirane, pa se od njih uvijek traži savjet više. U osjećajima su za razliku od poslovnih voda nesigurni u sebe, pa im je po tom pitanju neophodna podrška i dokazi ljubavi i vjernosti.

Prva će polovina nove godine za osobe rođene u znaku Djevice proteći dinamičnije nego inače i bit će izloženije raznoraznim naporima. Raskorak između profesionalnog i privatnog života može utjecati na raspoloženje u negativnom smislu, pa je neophodno mnogo međusobnog razumijevanja, strpljenja i tolerancije i prema kolegama na poslu i prema partneru. Ljeto će donijeti nova uzbuđenja, naročito samcima.

Zdravlje u 2015. godini osobama rođenim u znaku Djevice se neće bitnije razlikovati  odnosu na prošlu godinu, no opet valja pripaziti na neke kronične bolesti koje se opetovano vraćaju kad se zanemare neke upute liječnika o zdravoj prehrani ili fizičkoj kondiciji. Zato valja obratiti pozornost na vlastiti stil života pa smanjeti unos nezdrave hrane, konzumirati što više sirovog voća i povrća, izbjegavati alkohol i rafinirane šećere. Naravno da i med u svakodnevnoj ishrani donosi određene benefite zbog svojih antibakterijskih, antigljivičnih, antiparazitnih i antioksidacijskih svojstava. Zbog sklonosti iscrpljivanju osobama rođenim u znaku Djevice preporučujemo i korištenje matične mliječi, jer nema boljeg sredstva za podizanje imuniteta u organizmu. Ona povećava fizičku, umnu i radnu sposobnost i psihičku izdržljivost, popravlja san, apetit i opće raspoloženje, otklanja umor, povećava koncentraciju i pamćenje, pa na taj način stimulira i kreativnost.

HOROSKOP 7 VAGA

VAGA (23. rujna – 23. listopada)

Muškarci rođeni u znaku Vage duboko vjeruju u ljudsko poštenje, pa ih mnogi u životu prevare. Svestrani i kulturni, vole putovati, makar u mašti, ako nikako drugačije. Žene rođene pod ovim znakom su veoma osjećajne, ali i produhovljene. Vjerne partnerice i pouzdane prijateljice, često preuzimaju i težu ulogu nego što mogu podnijeti.

Osobe rođene u ovom znaku će imati najviše uspjeha u prvoj polovini godine, dok naredno razdoblje nosi drugačija iskušenja, no bez brige jer ih obitelj i prijatelji neće ostaviti na cjedilu. Tijekom čitave godine će se kretati u novim društvima i ostvarivati nove poslovne, ali i ljubavne veze. Za one u braku u 2015. godine je zajamčen sklad i mir, a usamljenima se smiješi ljetna avantura koja se može pretvoriti i u nešto veće.

Osobe rođene u znaku Vage neće imati većih zdravstvenih problema u 2015. godini, no valja pripaziti u aktivnostima koje mogu prouzročiti ozljede, posebno u prometu. I tu mogu pomoći pčelinji proizvodi: vosak ima antibakterijski i regenerativni učinak, pa se koristi u izradi obloga za zarastanje rane.

HOROSKOP 8 ŠKORPION

ŠKORPION (24. listopada – 21. studenog)

Muškarci rođeni u znaku Škorpiona su odlični organizatori i rukovoditelji, posjeduju izvanrednu životnu snagu i volju usmjerene k jednom jedinom cilju: osvojiti i gospodariti! Zato su često neshvaćeni, u centru raznih sklandala, ali njih to kao da se ne tiče: i dalje nastavljaju po svom, pa kome drago kome nije! Žene rođene u ovom znaku su veoma okretne u poslu, ne potpadaju tako lako pod tuđi utjecaj i ne možete ih prevariti lažnim obećanjima. U ljubavi daju sve, ali traže i više od toga!

Prva polovina 2015. godine osobama rođenim u znaku Škorpiona donosi puno uzbuđenja i preokreta, pa će se često nalaziti u situaciji da po tko zna koji put u životu ponovo preispitaju svoje želje i odluke i realizaciju zacrtanih planova.  Kraj godine je rezerviran za novi veliki poslovni podvig u kojem će ponovo dokazati svoju superiornost. Svi će vidjeti njihov potencijal, a mnogi će ga htjeti i iskoristiti za sebe.

Zdravlje osoba rođenih u znaku Škorpiona će se poboljšati u odnosu na 2014. godinu, no svejedno bi trebali redovitije kontrolirati krvnu sliku. Ako svakodnevno koriste pčelinje proizvode, nemaju se čega plašiti: propolis i pelud snižavaju razinu triglicerida i lošeg LDL kolesterola u krvi, a povećavaju razinu dobrog HDL kolesterola čime se sprječavaju kardiovaskularna oboljenja. Recept za regulaciju krvnog pritiska: 3 puta dnevno prije jela uzimati po 1 žličicu pripravka napravljenog miješanjem 1 kg meda, 200 g peludi i 5 – 10 g matične mliječi.

HOROSPKOP 9 STRIJELAC

STRIJELAC (22. studenog – 21. prosinca)

Muškarci rođeni u znaku Strijelca u životu teže za što većim stupnjem obrazovanja i kulturnim dignitetom. Mnogi ih smatraju grubima i bezosjećajnima, no oni samo od drugih traže isto što i sami daju bez obzira što suradnici nisu takvih sposobnosti. Njihovi su istupi otvoreni, često i oštri, jer ne trpe dvoličnost, pa im takav stav stvara mnogo neprijatelja. Žene rođene u ovom znaku su umiljate, iskrene i nenametljive, pune razumijevanja, spremne da oproste i najveće greške i uvrede, no mogu li ih zaboraviti – posve je drugi padež!

U prvoj polovini godine osobe rođene u znaku Strijelca trebaju se čuvati ishitrenih odluka i previše spontanih reakcija, jer takva brzopletost i nepromišljenost mogu donijeti samo neželjene probleme i na poslovnom i na ljubavnom planu. Ako budu ozbiljniji i odgovorniji nego prošle godine u drugoj polovini 2015.-te će doći na svoje: dobit će priliku pokazati sve svoje kvalitete i naglas  izreći svoja očekivanja i ambicije.

Zdravlje osoba rođenih u znaku Strijelca će biti osjetljivo zbog pada imuniteta već početkom godine, a stres na poslu samo će zakomplicirati situaciju. Recept za stres: pomiješati 1 žlicu meda, 1 žlicu peludi, 1 čaša voćnog soka i 1 kap matične mliječi, pa uzimati 2 puta dnevno. Osim toga treba obratiti pozornost na poroke, jer bi se mogle reaktivirati stare tegobe. Za cirozu jetre pomoći će ovaj recept: 1 kg mrkvu očistiti, ostrugati i propasirati, a dobiveni sok pomiješati s 250 g meda i 10 g matične mliječi, pa uzimati 3 x po 1 jušnu žlicu prije jela.

horoskop 10 jarac

JARAC (22. prosinca – 19. siječnja)

Muškarci rođeni u znaku Jarca imaju izvanredan intelektualni potencijal i ogromnu želju za znanjem, pa ih te osobine vode u znanstvene i istraživačke vode gdje se dobro snalaze i vrlo brzo napreduju. Zbog zavisti i ljubomore nemaju prviše prijatelja, ali im usamljenost ne smeta previše. Žene rođene u ovom znaku vole društvo i zabavu, mnogi ih smatraju lakomislenima, ali su ustvari veoma staložene i promišljene.

U prvoj polovini godine će osobe rođene u ovom znaku morati riješavati probleme zaostale iz prošlosti, da bi u drugom „poluvremenu utakmice“ dali sve od sebe i postigli možda i presudan životni zgoditak. Trka za zaradom ipak ne smije biti jedini izazov, jer se užici često skrivaju u sitnicama koje nisu materijalne prirode. Morat će promijeniti neke svoje navike, čak i svjetonazore, što neće ići baš lako, ali donosi velike bonuse, pogotovo na ljubavnom planu.

Zdravstveno stanje osoba rođenih pod znakom Jarca ove će godine biti pod velikim upitnikom, pa se preporučuje sistematski pregled s naglaskom na srce i krvožilje. Recept protiv infarkta: svaku večer prije spavanja popiti čaj od sljeza, lipe i kadulje zaslađen medom. Za aritmiju srca pomaže  2 – 3 puta dnevno uzimati po 1 čajnu žlicu smjese pripremljene od 1 kg meda, 10 g matične mliječi, 100 – 200 g cvjetnog praha i 20 g propolisa.

horoskop 11 vodenjak

VODENJAK (20. siječnja – 18. veljače)

Muškarci rođeni u znaku Vodenjaka već se u ranoj mladosti ističe naprednim idejama i upornim traženjem nečega što bi trebalo izmijeniti čitav svijet. Naravno da je stvarnost drugačija, pa je utoliko i njihov život isprepleten nepravdama i gubicima radnog mjesta, a priznanje za svoj rad i trud dobivaju tek po odlasku u drugu sredinu. Žene rođene u ovom znaku imaju umjetničku dušu, maštovite i temperamentne, gotovo eksplozivne.

Tijekom čitave godine osobe rođene u znaku Vodenjaka pratit će sreća i oni će to znati iskoristiti na poslovnom planu, dokazavši još jednom kako bez njih ne bi ništa bilo kako treba. Iako im je obitelj uvijek zauzimala najvažnije mjesto u srcu, prezauzetost poslom mogla bi pokazati i drugu stranu svog lica i udaljiti ih od partnera. Moguće su svađe, čak i prekidi veza, pa moraju izvagati što im je važnije u životu: ljubav ili posao!

Osobe rođene u znaku Vodenjaka su sklone debljanju, a pretilost širom otvara vrata za preopterećenje srčanožilnog, imunosnog i živčanog sustava kao i poremećajima metaboličkih i hormonalnih procesa u organizmu. Da bolovi u zglobovima ne zablokiraju normalan život, treba kombinirati umjerenu fizičku aktivnost i uravnoteženost u jelu i piću, a med je idealno sredstvo za regulaciju tjelesne težine, jer aktivira prirodne mehanizme u organizmu koji oslobađaju i razgrađuju masne stanice.

horoskop 12 ribe

RIBE (19. veljače – 20. ožujka) 

Muškarci rođeni u znaku Riba veoma su senzibilni i dobroćudni poput djece, plemeniti i iskreni, pa zato imaju mnogo prijatelja od kojih ih jedan dio neprestano iskorištava. Skromni i šutljivi kriju svoje razočarenje i radije pate nego da nekog izlože javnoj kritici. Žene rođene u ovom znaku su prefinjenog ukusa, vole pažljivo odabrana društva. Ne podnose neozbiljnost i razuzdanost, a u ljubavnoj su vezi emotivne i strastvene.

Na poslovnom planu prva polovina godine osobama rođenim u znaku Riba nosi velike promjene, no jesu li one pozitivne ili ne, ovisit će o njihovoj snalažljivosti. Bit će to idealna prilika da preslože prioritete u životu i vide gdje su na društvenoj ljestvici, kako stoje s poslom, koja im je uloga u obitelji, jesu li okruženi pravim prijateljima ili dvoličnjacima. Oni koji će prije spoznati činjenicu da se ne može uvijek raditi samo ono što volimo i da se izloženost nepotrebnim stresovima često ne može izbjeći, ti će se i prije snaći u toj nezavidnoj situaciji , prilagoditi se, uočiti i priznati vlastite pogreške i nakon te katarze izaći u nove bitke jači, promišljeniji, odlučniji.

U ovako stresnom razdoblju osobama rođenim u znaku Riba zdravlje će biti često ugroženo raznoraznim virusima, bakterijama i sličnim nevoljama, a zbog narušenog imuniteta možda će biti potrebna i liječnička pomoć. Uz uravnotežen ritam života, promjenu prehrane neophodan je i kvalitetan san, a njega će vam priskrbiti šalica čaja od kamilice s dodatkom meda prije spavanja, jer dokazano smanjuje psihičku napetost. I mješavine meda, matične mliječi, peludi i propolisa djeluju pozitivno i na uspavljivanje i regulaciju sna.

Pčelin horoskop

Promatrajući nebo već su stari narodi otkrili da postoji neki red tamo gore: zvijezde su u određeno vrijeme imale određen položaj. Kako bi se lakše snalazili u tom mnoštvu zvijezda, dali su im imena prema likovima iz mašte, pa se nazivaju: Ovan, Bik, Blizanci, Rak, Lav, Djevica, Vaga, Škorpion, Strijelac, Jarac, Vodenjak i Riba, a putanji kojom one prolaze dali su ime zodijak. Ali pošto im to nije bilo dosta, pustili su mašti na volju i počeli učiti da položaj planeta u tim nebeskim znakovima određuje ljudsku narav i sudbinu od rođenja do smrti. Antičko svećenstvo  je stvorilo posebno učenje o tome i ono se zove astrologija. Izrada životnog horoskopa i kult proricanja sudbine iz zvijezda jedan je dio ove okultne nauke. Suština vjerovanja je da se dobro i zlo izmjenjuju određenom zakonitošću, pa nakon kiše uvijek dolazi sunce. Činjenica da unaprijed znamo za dolazak zla daje nam snagu potrebnu ne da ga uklonimo, već da ga dočekamo spremni. Tako se ni očekivanje sreće ne smije prepustiti igri slučaja, već se valja poslužiti intuicijom, prirodnim darom našeg misaonog života i zakonima zodijaka. I danas mnogi vjeruju u tajnu moć zvijezda i planeta, iako ni jedan astrolog ne može dokazati istinitost svojih tvrdnji. Da li pčelari vjeruju u horoskop više ili manje od ostalih, nije tako ni važno: njihova povezanost sa prirodom i njenim zakonima je velika, a mnoga istraživanja pokazuju da oni žive osjetno dulje i rjeđe obolijevaju od ljudi drugih zanimanja, a med je još u antička vremena simbolizirao plodnost, besmrtnost i ponovno rođenje. Ako povežemo vjerovanje da određeni zodijački znakovi nose sudbinski određene karakterne i ostale crte ličnosti i one se odražavaju na njihov svakodnevni život (posao, školu, odnose u obitelji, ljubavni život), onda je lako povjerovati da horoskop ima podjednak utjecaj i na ljudsko zdravlje, kako fizičko, tako i psihičko, a kako za gotovo svaku boljku postoji prirodan lijek, onda postaje sasvim jasno kakva je to tajna veza između horoskopskih znakova i pčelinjih proizvoda koji prednjače u liječenju na prirodan način. Stoga ovaj horoskop nemojte uzeti zdravo za gotovo, ali respektirajte zdravstvene savjete unutar svog znaka, jer to ne može škoditi, a itekako može koristiti.

OVAN - kopija

OVAN

Nebeski znak Ovan vlada od 21. ožujka do 20. travnja. Osobe rođene u ovom znaku su veliki idealisti, često s glavom u oblacima, maštoviti, pa nerijetko postaju uspješni književnici ili novinari, jer im pisanje ide od ruke bolje nego usmena konverzacija. Puni su elana, nose u sebi toliko pozitivne energije da su i u sred noći spremni na akciju. Kroz život ih vode ideje koje nose u srcu i radije će propasti nego da i milimetar odstupe od njih. Velika duševna snaga  pomaže im da ne pokleknu i sretni su samo kad izazovi koji stoje pred njima traže angažman čitavog njihovog bića. Ovnovi su dinamični, poduzetni, ali i veoma zahtjevni. Ambiciozni i pronicljivi, inzistiraju na disciplini i redu. Pohvale i priznanja za rad često nepravedno izostanu, pa izgube kontrolu, te brzo planu i tada su oštri na jeziku. Tako nagli i preponosni, teško praštaju kad ih se povrijedi, pa dadu maha onome što osjećaju taj tren i nemilosrdno šibaju po nepravednicima. Katkad ipak pokleknu i povlače se u samoću, gdje traže novu snagu. Kada nisu u sukobu s čitavim svijetom, znaju uživati u društvu, ali isključivo po svojoj mjeri. U ljubavi su strastveni i temperamentni, pa se u njihovu životu poput nemirna mora izmjenjuju valovi romantike i uzbuđenja, burnih avantura i neočekivanih obrata, uvijek u potrazi za novim, nepoznatim osjećajima. Puno energije potroše i na bezrazložnu ljubomoru, a sami ne bježe od zabranjenog voća.

Zbog sklonosti nervozi i razdražljivosti, te izlaganja organizma preko granica, Ovnovima se preporučuje bar povremeno uzimanje mješavine matične mliječi, peludi i meda kako bi se u hipu oslobodili osjećaja umora i slabosti, poboljšala probava i san. Bagremov med im najviše odgovara kao dodatak u čajevima od kamilice, kantariona i matičnjaka, jer povoljno djeluje na opće smirenje. Protiv proširenih vena Ovnovima se preporuča krema s ekstraktom propolisa, kestena i nevenova ulja, a tonikom od livadskog meda, matične mliječi, peluda i matičnjaka, koprive i imele regulirat će krvni pritisak i smiriti lupanje srca.

BIK horoskop

BIK

Nebeski znak Bik vlada od 21. travnja do 20. svibnja. Osobe rođene u ovom znaku su veliki realisti i praktičari, s nogama čvrsto na zemlji. Mnogo rade na svom obrazovanju, prate nove trendove, pohađaju razne tečajeve ili se educiraju putem seminara, a njihovo znanje i rad društvo zna cijeniti, pa brzo napreduju u karijeri i postaju visoko pozicionirane osobe u tvrtkama gdje rade. Nerijetko se bave i politikom, ali zbog pretjeranog senzibiliteta i iskrenosti u tim krugovima brzo steknu neprijatelje, što im diže adrenalin, ali i pojačava stres. Dinamični i energični, često i prečesto tvrdoglavi, Bikovi ne uvažavaju lako tuđa mišljenja, niti lako prihvaćaju poraze. Unatoč svemu oni uvijek nađu pravdanja za takve postupke, jer su nesretni ako ih se ne voli. Iako Bikove u životu stižu mnoge nevolje, oni iz svih svađa, kriza i sukoba izlaze zreliji i mudriji, s još izgrađenijom osobnošću i poimanjem vlastite, ali i tuđe slobode. Bikovi vole sitne tračeve, ali više kao zabavu nego kao intrigu. U ljubavi su osjećajni i nježni, puni pažnje prema suprotnom spolu, ali i strašno ljubomorni. Brak je za njih svetinja, pa mu ne nabijajte rogove, jer bi vam se to moglo ubrzo obiti o glavu.

Bikovi su skloni infekcijama i povišenoj tjelesnoj temperaturi, pa moraju voditi pojačanu brigu o zdravlju. Za povećanje imuniteta Bikovima se preporučuje mješavina meda, matične mliječi, peluda i propolisa, jer čini organizam otpornijim na stresove, poboljšava cirkulaciju i povećava količinu hemoglobina u krvi. Trebaju uzimati mnogo vitamina i minerala, a nisu na odmet ni vježbe opuštanja, autogeni treninzi, joga i meditacija. Bikovima odgovara ponajviše kestenov med, jer blagotvorno djeluje kod gastritisa, čira na želucu i dvanaesniku, pomaže kod problema s jetrom i žuči i štiti periferne krvne žile.

BLIZANCI A

BLIZANCI

 Nebeski znak Blizanci vlada od 21. svibnja do 21. lipnja. Osobe rođene u ovom znaku veoma su plemenite i osjećajne, uvijek spremne da pomognu, ako ničim drugim, onda toplom riječi. Blizanci su otvorena duha, pa oko sebe šire pozitivnu atmosferu i radost življenja. Po prirodi su kreativni, oštroumni, dobri govornici, pa često postaju umjetnici, ali i prosvjetari i pedagozi. I financijske akcije im idu od ruku, iako to kod njih nije pitanje sreće, već izuzetne pronicljivosti i golema truda uloženog u svoj posao. S druge strane ipak nije materijalist, pa mnogi Blizanci žive skromno, gotovo boemski, što se može povezati i s njihovom umjetničkom dušom i sklonošću putovanjima. U ljubavi Blizanci su istraživači čije srce beskrajno luta, buja, previre. U srcu vječno mladi, zaljubljive prirode, skloni avanturama. Brak je za njih mrak, ali doslovno, jer neizmjerno vole svoju slobodu.

Zbog stresova na poslu čitav ih život prate napetost i nervoza, pa imaju tegoba s dišnim putovima. Zato bi valjalo da malo pobjegnu od posla i odvoje vrijeme samo za sebe, odmor i opuštanje do slijedeće poslovne bitke. Zbog sklonosti debljanju ovo vrijeme se može iskoristiti i za neku laganu dijetu i tjelovježbe, a Blizancima preporučujemo svako jutro na prazan želudac i svaku večer prije spavanja popiti 2 žlice meda i 1 žlicu cimeta u prahu u šalici prokuhane vode. Nije na odmet i malo češće posjećivati liječnike, ne bi li se napokon riješili starih kroničnih boljki. Za umorna stopala utrljajte smjesu izmiksanu od jogurta, meda i banane. Utrljavanjem mješavine meda, maslinova ulja i limunovog soka u mokru kosu uklonit ćete perut i vratiti prijašnji sjaj. Med djeluje antiseptički i smanjuje pojavu bora, pa će umornim Blizancima piling od meda, limunova soka i badema podariti mladalački izgled. Za kronične reumatske bolove trebali bi pokušati s kremama na bazi pčelinjeg otrova, jer poboljšava mikrocirkulaciju i tako pomaže opuštanju mišića i smanjenju potreba za analgeticima. Za probleme respiratornog trakta preporučujemo kaduljin med, jer blagotvorno djeluje na ublažavanje suhog kašlja i olakšava izbacivanje sluzi iz dušnika i bronhija.

4 RAK

RAK

Nebeski znak Rak vlada od 22. lipnja do 22. srpnja. Osobe rođene u ovom znaku snažnog duha s velikim osjećajem za istinu i pravdu, pa su stoga često ogorčeni i revoltirani. Ne pristaju na polovična rješenja, njihov je moto: sve ili ništa! Istinu kaže svima u lice, ma koliko gorka bila. Ponosni, osjetljivi na uvrede, pa teško sklapaju prijateljstva, ali jednom sklopljena nikad ne raskidaju. Njihova im poduzetnost i sjajna intuicija pomaže u širenju poslovnih obzora, pa su im izgledni napredak i financijski prosperitet što prate priznanja i popularnost, osobito ako su medijski eksponirane osobe. No ako im i krene nizbrdo, Blizanci poteškoće koje dožive za života šutke savladaju i idu dalje, a snagu im daje vjera u bolju budućnost. Ne bježe od utjehe ukoliko ne dolazi od dvoličnih i koristoljubljivih osoba, ali ni od koga ne očekuju niti traže sažaljenje. Njihov sentimentalni život je usko povezan s prevelikim željama koje je često i nemoguće ispuniti. Rakovi su senzualni i maštoviti, ali sve to bogatstvo unutarnjeg života rijetko kome ikada otkriju.

Zbog izlaganja stresovima na poslu, Rakovi često imaju probavnih tegoba i nažalost pate od bolova u kralježnici. Dobro bi im došle vježbe istezanja, pilates ili bavljenje jogom. Trebaju se malo posvetiti sebi i svom zdravlju koje ste zapostavili u posljednje vrijeme. Preporučujemo lavandin med jer blagotvorno djeluje kod probavnih smetnji i na opće smirenje. Med je djelotvoran u liječenju gastritisa, čira na želucu, dvanaesniku i crijevnih infekcija, smanjuje lučenje želučane kiselina i odličan je za detoksinaciju jetre. Za išijas i reumatske bolove preporučujemo obloge od  pčelinjeg voska, propolisa i maslinova ulja, a za grčeve u mišićima svakodnevno uz svaki obrok 2 žlice meda otopljenog u čaši vode.

5 LAV

LAV  

 Nebeski znak Lav vlada od 23. srpnja do 22. kolovoza. Osobe rođene u ovom znaku su veliki realisti i praktičari, inteligentni i mudri. Lav je poput gospodara džungle – ponosan i gord, voli počast i poštovanje, osjetljiv na uvredu, teško prašta, a i kad oprosti, to ne znači da je uvredu zaboravio. Plemenit i dostojanstven, rođen da bude vođa i ni u čemu ne želi biti drugi. Poraz ne priznaje nikada i  svakoj je situaciji gospodar, katkad i previše strog, pa si zbog oštrih nastupa zna stvoriti neprijatelje. Lavovi su prirodno ambiciozni, iznimno snalažljivi i produktivni, pa nerijetko postaju istraživači ili inovatori. Lavovi vole avanture, a uživaju i glas zavodnika, dok Lavice vole svog partnera, no ako ih prevari, to im ne oprašta, svoju ljubav uguši i ne pokazuje koliko pati. Samoću ne podnose, ali vole slobodu.

Česte svađe, nerazumijevanje s okolinom i nervoza pogoduju lošem općem raspoloženju, a frustracije koje Lavovi zadržavaju u sebi ne bi li tako izgladili nesuglasice i sukobe, samo se gomilaju i remete duševnu ravnotežu. Zbog sklonosti pretjerivanju i izloženosti stresu, bez obzira na snagu i iznimnu energiju koju posjeduju Lavovima bi dobro došle vježbe opuštanja i meditacije. Malo samodiscipline vodi u uredan život, što možete začiniti odlaskom na more, no pazite se sunčanice i opeklina. Lavovima preporučamo šumski med, ne zato što su kraljevi prašuma, nego što pomažu kod slabokrvnosti i iscrpljenosti organizma. Mješavina meda i jabučnog octa ublažit će tegobe u slučajevima poremećaja metabolizma, visokog tlaka, povišenog kolesterola, osteoporoze, umora i nesanice. Kod opeklina preporučujemo mast s propolisom, jer djeluje anestetički, zaustavlja svrab i umiruje nadraženost kože.

6 DJEVICA

DJEVICA

Nebeski znak Djevica vlada od 23. kolovoza do 22. rujna. Osobe rođene u ovom znaku ambiciozne i poduzetne, inteligentne i disciplinirane, dobri govornici i organizatori, pa nerijetko grade karijeru kao političari ili biznismeni. Veliki analitičar i kritičar, u životu troši puno energije u obrani svojih ideja, a u tome mu znatno odmažu lažni prijatelji i zavidljivci. Naime, Djevice nisu častohlepne ni lakome, pa to mnogi iskorištavaju. Zato im život nije lak, jer uvijek imaju još nekoga na svojim leđima, znači da neprestano nose dvostruki teret. Muškarci rođeni u ovom znaku dopuštaju da žene preuzmu inicijativu i vode ih kroz život, jer su po pitanju srca veoma nesigurni, tako da je njihova ljubavni život pravi vatromet osjećaja: od romantičnih ljubavi na prvi pogled do ljubomore i scena u braku. S materijalne strane Djevice uvijek žele neovisnost i zato rade i trpe više nego što njihov organizam ima snage. Zato Djevice često pate od glavobolja koje se s vremenom pretvaraju u kronične migrene, ali i od tegoba unutarnjih organa. Pripazite na želudac koji je naročito osjetljiv kad su u pitanju česta živciranja. Ne bi škodilo ni češće bavljenje sportskim aktivnostima, a punjenju baterija doprinijele bi i masaže i aromaterapija.  

Ako nemate mogućnosti za wellness, čaj od kamilice s žlicom meda opustit će vas prije spavanja, a tijekom dana za smirenje živaca dobro je dodati limunovog soka i žličicu prokuhanog šipka. Bolove uslijed sinusitisa možete ublažiti stavljanjem na jagodice i čelo obloge od pčelinjeg voska. Preporučujemo lipov med, jer ima neizmjerno značenje u izbacivanju štetnih tvari iz organizma, smiruje grčeve, pomaže pri iskašljavanju, ali i sve ostale vrste medova će ubrzati oporavak i dati dodatnu energiju, pogotovo djeci i starijim osobama.

7 VAGA

VAGA

Nebeski znak Vaga vlada 23. rujna do 22. listopada. Osobe rođene u ovom  znaku su pravedne i nepristrane u donošenju sudova i ocjena, pred njima se ništa ne može sakriti. Vage se vole izgubiti u prosječnosti  sredine u kojoj žive i rade, suživljavaju se s problemima ljudi oko sebe i nesebično im dijele savjete i pružaju pomoć, ali često budu prevareni zbog lakovjernosti. Odlični su govornici s velikim smislom za humor, no kako je on često usmjeren na kritiku zbog tih se šala i sam nađe na meti pogođenih. Sve važe, pa i novac, pa to često prelazi granicu i opravdano mu se rugaju da je škrtac. Vage rade mnogo i premalo si daju vremena za odmor. U poslu postižu izuzetne uspjehe zbog odlučnosti da ostvare što su naumili. Velika strast Vagama su putovanja i upoznavanja najdaljih mjesta na svijetu, makar u mašti. Osobe rođene u ovom znaku su veliki optimisti i idealisti. Svestrani su i mnogo više od sebe daju nego što primaju. Nekad im se čini jaz između flerta i stvarne veze gotovo nepremostiv, ali ustvari se ne bi smjeli bojati pravih osjećaja i obveza, jer su Djevice u ljubavnim vezama i braku vjerne svom partneru.

Zbog činjenice da vam je oslabio imunitet i učinio vas podložnijima bolestima, pa ćete čak i ljetne vrućine teže podnositi, bilo bi dobro da naučite kakvu tehniku meditacije koja bi vas opustila. Brinite o sebi, a ne o tuđim problemima, jer vas to previše pogađa i bespotrebno troši energiju. Preporučujemo vrijeskov med kao dodatak u čajevima od kamilice, šipka ili breze, kao posebno dobar u liječenju upala bubrega i mokraćnih kanala. Djevicama preporučujemo matičnu mliječ, jer ublažava uznemirenost i nesanicu, poboljšava raspoloženje, pamćenje i tjelesnu izdržljivost. Osim toga matična mliječ sadrži acetikolin, spoj koji je odgovoran za prijenos živčanih podražaja i razvoj mozga, kolagen koji pomaže u održavanju mladenačkog izgleda, te gamaglobulin koji jača imunitet.

ŠKORPION A

ŠKORPION

Nebeski znak Škorpion vlada od 23. listopada do 22. studenog. Osobe rođene u ovom znaku posjeduju izvanrednu vitalnost, nesavladivu volju i ogromnu životnu snagu, sve usmjereno samo k jednom cilju: osvajanju moći! U silnoj želji da gospodari svim i svačim ne priznaje nikakve prepreke niti granice. Njegov je život surova borba, ali bez nje taj život ne bi imao smisla. Voli slobodu i ako mu je netko želi suziti ili oduzeti, postaje otrovno borben. Ponosan je i uvrede ne prašta, ali sve zadržava za sebe i ne traži da ga drugi razumiju, dapače tako je diskretan da drugi o njegovu životu ne znaju gotovo ništa. Okretan, snalažljiv, brz, odličan organizator i vođa tima, ali najbolje funkcionira samostalno. Škorpion voli društvo, ali ne pada pod njegov utjecaj. Nije pohlepan za novcem, svjestan vrijednosti duhovnih kvaliteta koje vrijede više od svih bogatstava svijeta. Posebno se ističe u istraživačkim radovima. Kad voli, voli čitavim bićem. Ne podnosi da još s nekim dijeli voljenu osobu. Škorpion u ljubavi daje sve, ali i traži sve.

Škorpioni su nježnog zdravlja, pa ih to u životu koči i onemogućava da ostvare bolju karijeru i veće uspjehe. Zato moraju voditi posebnu brigu  svom zdravlju. Pate li od kroničnih bolesti, morat će ih držati neprestano pod kontrolom i pravovremeno se liječiti. Škorpionima bi koristila promjena stila života i više unosa zdravih prirodnih namirnica, te više kretanja. Čuvajte se preosjetljivosti na stres, jer ćete pasti u depresiju. Pripazite na grlo, koljena i donji dio kralježnice. Obavezno posjetite i stomatologa. Radite vježbe joge ili se podvrgnite opuštajućim masažama. Preporučujemo preventivno uzimanje mednog sirupa s dodatkom matične mliječi i biljnih ekstrakata, jer jača otpornost organizma i potiče rad imunološkog sustava. Osim toga Škorpioni bi trebali preventivno uzimati i propolis kapi ili sprej jer ublažavaju tegobe u slučajevima upalnih procesa ždrijela i usne šupljine. Preporučujemo ružmarinov med s visokim sadržajem eteričnih ulja i izrazitim ljekovitim svojstvima, ali ne može biti na odmet ni redovito uzimanje bilo kojeg meda ili drugog pčelinjeg proizvoda, jer su svi podjednako dobri i kao preventiva i kao lijek.

9 STRIJELAC

STRIJELAC

Nebeski znak Strijelac vlada od 23. studenog do 21. prosinca. Osobe rođene u ovom znaku teže za većim obrazovanjem i kulturnim uzdizanjem, pa su nerijetko intelektualci ili visoko pozicionirane osobe u politici. Od suradnika traži sve i ukoliko to ne dobije, slijedi kazna. Planove pravi tek u grubo, detalje rješava u hodu, no teško ga je pratiti, jer nisu svi njegovih sposobnosti. Priroda ga je predodredila da bude vođa, pa najveće uspjehe postiže upravo tamo gdje su i izazovi najveći. Siguran u sebe, otvoreno istupa, bez dlake na jeziku što mu ponekad priskrbi i nevolje. Strijelci bi morali neprestano biti na oprezu, jer su okruženi neiskrenim i lažnim prijateljima. Vole putovati i tijekom svog života često mijenjaju mjesto prebivališta. Veliki obožavatelji prirode, pogotovo šuma i planina, kao i svih sportova vezanih za prirodu. Muškarci rođeni u znaku Strijelca teško ulaze u brak, jer previše cijene svoju slobodu, ali kad se vežu, inzistiraju da oni budu glave obitelji. Žene rođene u ovom znaku ulaze u brak oprezno, pomno analizirajući sve detalje, ali na kraju opet toleriraju sitne partnerove avanture, no ne i beskonačno.

Strijelci kao osobe pune optimizma, vječno u pokretu i malo kad umorni ne brinu o sebi i zdravlju koliko je neophodno. U vrijeme kad na njih vrebaju financijski i obiteljski problemi, trebali bi svoju pozornost usmjeriti na izbjegavanje stresnih situacija, jer bi se one mogle nepovoljno odraziti na živčani sustav. Zato prekontrolirajte rad jetre i žuči, pazite na prehranu, pijte vitamine i minerale, a dobijete li gripu, odležite je do kraja! Preporučujemo livadni med, jer je širokog spektra djelovanja, a posebno dobro pomaže osobama s niskim krvnim pritiskom i srčanim bolesnicima. Onima koji pate od kroničnog kašlja preporučujemo medni sirup s dodatkom ekstrakta smrekovih vršaka. Mješavina matične mliječi, meda i soka limuna uspostavit će ravnotežu metabolizma, regulirat će kolesterol i šećer u krvi, pa će se organizam, posebice mozak i živčani sustav brže oporaviti. Mješavina meda, peluda i biljnih ekstrakata ublažit će tegobe žuči i potaknuti regeneraciju jetre. 

10 JARAC

JARAC

Nebeski znak Jarac vlada od 22. prosinca do 19. siječnja. Osobe rođene u ovom znaku su snalažljivog i praktičnog duha, prirodno inteligentni, ali usprkos toj činjenici vječno gladni novih znanja. Kao dobar istraživač, uporan, marljiv i strpljiv zna spojiti sve ove vrline i često postiže ciljeve o kojima većina samo sanja. Za Strijelce važi moto: «Što očima vidi – to rukama napravi!» Nije čovjek od riječi, to jest ne priča previše, ali je zato čovjek od djela, jer je pun snage i energije i ne štedi se. Jako cijeni novac i zna ga zaraditi, a u konačnici ipak nije rastrošan, ali ni škrt kako bi se to očekivalo, već baš suprotno: previše darežljiv, jer odluke donosi srcem. Ogovaranja ne podnosi, a svoje neprijatelje uvijek nadvlada i postidi. Jarci su ambiciozni, ali u rasuđivanju staloženi i promišljeni, pa su nerijetko uspješni menadžeri. Muškarci rođeni u znaku Strijelca mrze laskanja i prenemaganja, ali kad je u pitanju suprotni spol sve se mijenja: puno obećavaju, a malo toga ostvare. Unatoč tome žene ga vole. Avanture sakriva kao zmija noge, no kad se jednom skrasi za dobro svoje obitelji spreman je žrtvovati sve. Žene rođene u znaku Strijelca shvaćaju muškarce i njihove slabosti i na silu ni od koga ne traži da je voli.

Kako se Strijelci kao poduzetni ljudi svakodnevno suočavaju s raznim izazovima i problemima na poslu, prije svega bi morali pojačati brigu o sebi, uravnotežiti prehranu i više se baviti tjelesnim aktivnostima. Unatoč zavidnoj formi, pripazite na koljena da bi lakše koračali kroz život. Ako budete našli vremena i za godišnji odmor, ne pretjerujte sa sunčanjem. Ako već morate trošiti toliko kave dnevno, umjesto šećera koristite med kao prirodno sladilo. Kao slatkiš možete konzumirati med s lješnjacima, jer oni sadrže pravo bogatstvo minerala i vitamina, proteina i nezasićenih masnih kiselina. Kao izvrsnu preventivu preporučujemo svakodnevno uzimanje po žličicu bagremova ili livadnog meda ujutro i navečer. Držati ga u ustima 3 do 5 minuta uz stalno mućkanje, tako da se njegovi najvrjedniji sastojci otope odmah u ustima. Na taj će način želudac lakše probaviti med i on će utoliko biti djelotvorniji za čitav organizam.

11 VODENJAK

VODENJAK

Nebeski znak Vodenjak vlada od 20. siječnja do 18. veljače. Rođeni u ovom znaku  prijazne su i duhovite osobe koje vole društvo i ne štede kad je u pitanju zabava. Nemirna i istraživačka duha neprestano traže nove izazove, pa su često opterećeni dužnostima i obvezama koje prelaze njihove snage. Veliki je idealist, temperamentan, maštovit, pjesnik i slikar u duši. Svoje kreativne zamisli često iskoriste u javnim i umjetničkim područjima. Vodenjak ima prirodan dar već pri prvom susretu s nepoznatom osobom ocijeniti njegove dobre i loše osobine, karakter, namjere i razlikovati istinu od laži. Za svoj izniman doprinos sredini u kojoj živi nikada ne dobije zasluženu nagradu. Mnogi vjeruju da je vidovit, jer spremno dočekuje sve nedaće, kao da unaprijed zna što ga čeka u životu. U srcu nosi duh mladosti koje se teško prilagođava dužnostima bračnog života. U ljubavi pokušava spojiti okove koje nosi brak i slobodu. Eksplozivne naravi mnogo puta nepredviđeno plane punim zamahom svog bijesa tada ga izbjegavajte, jer ne podnosi da mu itko proturječi. Na sreću kako se brzo zapali, tako se brzo i ohladi.

Nova iskušenja na poslovnom planu nose sa sobom i nove stresove, a oni pogoduju padu imuniteta, a razmjerno tome rastu osjetljivosti i iscrpljenosti. Vodenjaci zbog prirode svog posla moraju pripaziti na kralježnicu, srce i općenito cirkulaciju. Preporučujemo kaduljin med za lakše izbacivanje sekreta iz bronhija, ali u borbi s bronhijalnom astmom pomaže i propolis.  Ako Vodenjaci imaju problema s kiselinom u želucu, moraju pripaziti da u slučaju njenog viška uzimaju 50 g meda u pola šalice toplog čaja, najbolje prije spavanja, a u slučaju nedostatka želučane kiseline moraju uzimati istu količinu meda, ali u hladnoj vodi ili soku 3 puta dnevno prije obroka. Mješavina matične mliječi, peluda i meda prirodna je pomoć za ublažavanje osjećaja umora i slabosti organizma, nervoze i razdražljivosti, te probavnih smetnji. Za česte mučnine i nadutost najbolje će poslužiti med od divljeg bosiljka. Tonik na bazi livadnog meda, matične mliječi, peluda s velikom koncentracijom aktivnih komponenti (leukoantocijanida, flavonida, kardiotoničnih amina, polifenola, vitamina C i K) i kardiotoničnih biljaka (koprive, imele, matičnjaka, bijelog gloga) povećat će snagu srčanog mišića, smiriti lupanje srca, ublažiti simptome angine pectoris i aritmiju, dakle pomoći će u gotovo svim slučajevima tegoba sa srcem.

12 RIBE

RIBE

Nebeski znak Ribe vlada od 19. veljače do 20. ožujka. Osobe rođene u ovom znaku su osjećajne i dobroćudne, puni su dobrote, plemenitosti i odanosti prema prijateljima. Na poslovnom planu su uredni i pedantni, te ih svaki odmak od toga uzrujava i muči. Rad smatraju osnovom za život, a ne nužnim zlo poput lažnih prijatelja koji ih iskorištavaju. Zbog toga Ribe pate, ali svoju patnju ne pokazuju nikome, već skromni i šutljivi nastavljaju rad gdje su ga prekinuli. Velik dio života posvećuju društvenom radu. Originalne ideje i snalažljivost pomažu im na putu k profesionalnom napretku i uspjehu. Ribe vole malena i posebno odabrana društva, jer ne podnose neozbiljnost, raskalašenost i razuzdanost. Ribe zato imaju malo prijatelja, ali o njima znaju sve. Vole glazbu i pjesmu, pa ako životni poziv veže uz umjetnost (poeziju, glumu) postići će ispunjenje svojih snova. Kako je Riba u duši maštovita na umjetničkom, tako je i strastvena  i romantična na emotivnom planu. S lakoćom upoznaje nove ljude i sklapa prijateljstva, ali uvijek čezne za čvrstim i toplim zagrljajem i mirnim ljubavnim vodama. Iako je utjecaj žene na muškarce Ribe velik, oni nisu slabići ili papučari, a harmonija u braku za njih je svetinja. Iako osjećajnih oluja ne nedostaje, one su kratkog daha, pa su bezopasne. U životu se mnogo toga odriče, a za svoje žrtve Riba ne traži posebne nagrade, već je sretna i s jednim malim «Hvala!»

Ribe su općenito izuzetno otporne na bolesti i odolijevaju gripama, virozama, prehladama, čak i većim bolestima. Ipak obiteljske neprilike i poremećeni međuljudski odnosi u poslovnom krugu čine ih nervoznima i razdražljivima, pa bi se trebali okrenuti duhovnim sferama, ovladati tehnikama joge, meditacije i svega što uravnotežuje tijelo i smiruje duh. Ribama preporučujemo što i ostalima: naš će organizam bolje funkcionirati ukoliko svakodnevno uzimamo 2 do 3 žlice meda. Razlozi za redovitu upotrebu su zdraviji zubi i zubno meso, redovitija probava i stolica, uspješniji metabolizam, elastičnija koža, otpornost na viruse i bakterije – čitavo će tijelo biti zdravije, a duh vitalniji! I još jedna napomena uz alergijski rinitis koji je čast u proljeće i ljeto, naročito u vrijeme cvatnje ambrozije. Ukoliko redovno uzimate med s lokalnog pčelinjaka, budite uvjereni da s njim ojačavate svoje obrambene mehanizme, jer organizam lakše prihvaća i svladava pelud u medu, pa tako pripremljeni i ojačani tijekom zime, nećemo morati u rano proljeće šmrcati i kihati, već potpuno oslobođeni alergija na pelud ponovno uživati u svim čarima probuđene prirode.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.